Com estalviar aigua a l'hora d'omplir la piscina?
Publicado el dijous, 2 de juny de 2022
CategoriesImmobiliària
Queden aproximadament 20 dies perquè comenci l’estiu oficialment, i amb la calor arriben les ganes de llençar-se a la piscina. A Espígul avui et portem un seguit de consells que t’ajudaran a estalviar aigua durant el procés d’omplir la piscina.
Primer de tot: Com s’ha d’omplir una piscina?
- Assegura’t que tant el filtre com la bomba tenen un funcionament correcte.
- Emplena la piscina fins a la meitat del desnatador, quan arribi a aquest nivell ja es podrà posar en funcionament el sistema de filtratge.
- Realitza una prova de pH, alcalinitat, duresa del calci, cloro…
Què cal tenir en compte a l’hora d’omplir la piscina?
- Fugues: Les fissures en les parets i terres causen la majoria de despeses en piscines. No són fàcils de detectar a simple vista, és per això que cal fer una revisió periòdica i arreglar qualsevol desperfecte com més aviat millor. D’aquesta manera aconseguiràs minimitzar els danys i el cost dels possibles problemes que puguin sorgir.
- Netejar els filtres: Neteja’ls només quan sigui necessari per a estalviar aigua. Per a netejar els filtres, el més adequat és fer-ho amb un sistema de pressió i combinant aigua i aire.
- Desinfecció sostenible: Normalment, s’utilitza el clor, però també hi ha altres opcions com la sal o l’oxigen actiu, que actuen com a purificadors i no irriten ni la pell ni els ulls. L'oxigen actiu és innocu i indolor, perfecte per a piscines. Ambdós mètodes no obliguen a canviar l’aigua cada any, sinó que permeten fer-ho cada 5-6 anys.
- No buidar la piscina: Mantenint l’aigua dins la piscina durant les diferents estacions permetràs que l'estructura quedi intacte, ja que hi haurà menys diferència de temperatures i no es produiran fractures per dilatació. Pots usar un producte d’hibernació per a la piscina (hibernador) i assegurar-te que mantens la qualitat de l’aigua durant els mesos més freds. D’aquesta manera no caldrà que buidis la piscina a l’hivern.
- Aprofitar l’aigua de la pluja: També pots instal·lar un dipòsit que emmagatzemi les aigües de les pluges i/o guardar l’aigua que surt freda de la dutxa mentre esperes que surti la calenta. Són petits canvis que semblen inefectius, però que a llarg termini t’ajudaran a estalviar.
- Netejafons automàtic: Amb els netejadors manuals és inevitable que s’acabi perdent aigua, en canvi, amb els netejafons automàtics estalviaràs aigua i no hauràs d’invertir tant temps ni diners en netejar el filtre. N’hi ha molts de diferents i amb preus molt variats, pots escollir el que més s’adapti a les teves necessitats.
- Cobrir la piscina: A l’hivern pots cobrir la piscina per tal que no s’embruti. Tot i això, també es pot cobrir durant l’estiu, quan no s’estigui fent servir per protegir-la de la pols, les fulles, els insectes… i evitar l’evaporació de l’aigua.
A Espígul comptem amb un conjunt de cases amb piscina i també amb blocs de pisos amb piscina comunitària. A més, amb la construcció sobre plànol, tenim molta flexibilitat per incorporar una piscina al teu futur projecte.
Si tens qualsevol dubte o t’agradaria visitar alguna de les nostres cases o pisos, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!