A mesura que van passant els anys, les necessitats sobre la nostra llar van canviant. Al post d'avui us volem donar uns consells bàsics perquè les reformes de la vostra llar siguin un èxit, optimitzant així temps i diners.
Marca't un pressupost. Tot canvi comporta una inversió i per petita que sigui imprescindible disposar d'un pressupost bàsic que sigui realista i s'ajusti a les teves possibilitats.
Contracta professionals per al projecte. Un cop tens els comptes clars i sàpigues fins on vols invertir, confia en professionals perquè t'ajudin a escollir les millors opcions. Convé demanar diversos pressupostos i comparar per poder triar la millor opció.Asegúrate de que pueden emitir factura, ya que este documento será fundamental en caso de reclamación o problema.
Fons d’inspiració. Tenir una idea premeditada del que vols fer t'estalviarà temps i et facilitarà la feina. Podeu fer ús de fonts d'inspiració com Instagram o Pinterest, on trobareu un gran nombre d'imatges i propostes que us agradin per aplicar a la vostra reforma.
Permisos necessaris. Depenent de la reforma, per poder iniciar-la caldrà demanar un permís a l'Ajuntament o al departament d'urbanisme. El primer que has de saber és que la llicència d'obres és un dels permisos més comuns i sol·licitats al nostre país. Fer reformes a casa, local o negoci és molt habitual i depenent de l'envergadura de les obres cal sol·licitar un tipus de llicència o una altra. Un professional t'aconsellarà sobre això.
Hi ha diverses llicències d'obres:
- Llicència d'obra menor: Si les obres que realitzaràs són senzilles i el seu pressupost és baix, segurament la llicència que hagis de sol·licitar sigui la d'obra menor. Inclou petites reparacions, reformes de banys, revestiments, treballs de fontaneria, electricitat, etc.
- Llicència d'obra major: Aquest tipus de llicència cal sol·licitar-la quan la reforma impliqui modificar l'estructura de l'habitatge o alterar-ne la distribució i/o la superfície. Sol ser necessària per a obres als elements comuns dels edificis, ampliacions d'alçada o de volum, noves plantes, etc.
- Reformes que no necessiten permisos: La majoria de reformes necessiten permisos o almenys una comunicació prèvia, però n'hi ha algunes que es poden executar sense cap mena de permís com, per exemple, pintar l'interior de la casa, treure el gotelé, allisar les parets, col·locar motllures de guix, polir terres de fusta, etc.
Participar en el desenvolupament de les obres. Controlar l'avenç de les obres i donar la teva opinió ajudarà a fer que el procés de reforma s'ajusti més al que vols. No és sobrer portar un seguiment exhaustiu per corregir inconvenients sobre la marxa i així concloure el treball de la manera més satisfactòria possible.
Avisar els veïns. És important informar els veïns i respectar les zones comunes per evitar conflictes. Certes intervencions requereixen del consens i aprovació de la comunitat. Per tant, es recomana comunicar els horaris de treball, els plans, etc. Per minimitzar els inconvenients i que ningú no resulti molest.
Com podeu veure, es tracta de tenir clara la reforma i seguir els passos organitzadament. Estem segurs que posar en pràctica aquests consells facilitarà el procés i aconseguiràs una reforma amb èxit.
A Espígul som especialistes en reformes, el nostre equip d'interioristes i arquitectes. Si penses a reformar la teva llar t'acompanyarem d'inici a fi.